Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata (SZMJVÖ) 163 millió forint pályázati forrást nyert a bölcsődei ellátás fejlesztésére, korszerűsítésére. Mészárosné Wittmer Boglárka intézményvezető a bejáráson dr. Kajos Nikolett aljegyzőnek, és Dévai-Horváth Krisztina pályázati referensnek elmondta, január elején kezdődtek a belső átalakítások a tíz csoportban közel százszázalékos kihasználtsággal, 119 fős létszámmal működő bölcsődében. A gyermekjóléti alapellátásban nem okozott fennakadást a rekonstrukció, mert a szülők nagyon együttműködőnek bizonyultak. Kifejtette, az udvarra ráfért a szépítés, 1979 óta csak kisebb fejlesztéseket végeztek. Most a 6 millió forintos eszközbeszerzésnek köszönhetően új játszóeszközöket – fészekhinta, famozdony, babaház – helyeznek ki, mert nagyon fontos, hogy kik és milyen környezetben veszik körül a gyerekeket. Emellett egy gumiborítású sportpálya is a gyermekek biztonságos felügyeletét szolgálja majd. 

Tamás István, a generálkivitelező T-Build Kft. ügyvezetője rámutatott: teljes tetőszigetelést végeztek, emellett gyapotos hőszigetelést kapott az épület, napelemes rendszert telepítettek. A foglalkoztatóknál kicserélték a nyílászárókat, az irodának, ebédlőnek, öltözőnek, konyhának helyet adó részen a teljes elektromos hálózat magújult, valamint új radiátorokat építettek be. A belső festés az esztétikus megjelenés miatt is fontos volt. Az udvar kapcsán kiemelte, két kerti tároló épült, amely a játékok tárolása mellett a mosdóblokkoknak is helyet ad. Négy pancsolót, két új homokozót alakítottak ki, valamint az összes terasz új burkolatot kap, 500 négyzetméteren pedig térkövet raknak le. 

A kormány által kitűzött bölcsőde- és óvodafejlesztések a családvédelmi akciótervben megfogalmazott célokhoz igazodnak. Az önkormányzati fenntartású szekszárdi intézményben szeptember 15-ei határidőre az ellátás szakmai kritériumainak emelése és az ellátás minősége egyszerre emelkedik a modern kor elvárásainak megfelelő szintre. 

Forrás: szekszard.hu