A válasz megnyugtatóan hangzik: bár a szakemberek száma elmarad az optimálistól, nem lettek hosszabbak a várólisták. Nemrég több orvos távozott például a Nephrológiai részlegről, az intézmény azonban állítása szerint biztosítani tudja a betegellátás folyamatosságát, a munkaerő fluktuáció ellenére. A kilépő munkatársak feladatainak ellátása természetesen az itt maradó kollégák számára jelent majd  többletfeladatokat  mindaddig, amíg a most távozó orvosok  pótlása lehetségessé nem válik.

A létszám feltöltéséért mindent megtesz az intézmény vezetése.  Jelenleg 1600-an dolgoznak az intézményben, melyből 280 fő orvos, ezek a számok, mint a tájékoztatóból kiderül, nagyjából megegyeznek az egy évvel ezelőtti állománnyal. A megyei kórház a Pécsi Tudományegyetem oktatókórháza, a náluk gyakorlaton lévő hallgatóknak lakhatási támogatást és kiemelt útiköltség-térítést biztosítanak, valamint a „Balassa ösztöndíj” további gazdasági javakat biztosít a sikeres pályázóknak.

A közeljövőben a szekszárdi kórház a stabil állományának és szakmai infrastruktúrájának köszönhetően a Bonyhádi Rendelőintézettől laboros feladatokat is átvesz, a hatékonyabb munkavégzés érdekében.