A legjobb magyar sorokon kívül idén is erős nemzetközi klubokat várnak a mezőnybe – jelentették be a szervezők a Polgármesteri Hivatalban tartott sajtótájékoztatón. A nevezések alapján francia, luxemburgi, cseh, szlovén, román és szlovák héttagú csapatokat is köszönthetünk Magyarország egyik legrégebbi, 1975 óra mindig megrendezett országúti kerékpárversenyén. 

Az idei erőpróbát a hagyományoktól kissé eltérő módon rendezik meg. A pénteki és szombati szakasz rajtja is a Béla király térről indul, mindkét napon a legendás Kálvária-kilátónál lesz a befutó, amely az elvárások szerint kedvez(het) majd a magyar versenyzőknek. A pénteki etapon a tavaly már kipróbált bonyhádvarasdi és kétyi körök után Szekszárdra érkezik vissza a karaván, ahol egy teljesen új, nehéz emelkedőn jutnak fel a Kálváriához.

A néhol közel 20 százalékos meredekségű kaptató sokaknak gondot okozhat a nap végén. Szombaton a korábban is kijelölt őcsényi sík köröket követően egy hegyi körpályát teljesítenek a versenyzők a megyeszékhelyen, a régi, „klasszikus” belvárosi körből négyet abszolválva, a végén pedig ismét a Kálvária macskaköves meredeke lesz a cél. Természetesen nincs Gemenc Nagydíj villanyfényes kritérium nélkül. Szombaton este 20.00 órától a Béla király tér-Bezerédj utca-Széchenyi utca-Garay tér körpályán láthatjuk majd a versenyzőket egy órán keresztül.