Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata (SZMJV) az elmúlt években a szolgáltatás megfelelő színvonalának biztosítása érdekében folyamatosan fejlesztette, cserélte az aktív hálózati – lámpatestek, foglalat, tükör, búra, tömítés, lámpatestház, fényforrás – elemeket. A 2014-től 2018-ig terjedő időszakban 277 millió forintot költött korszerűsítésre az önkormányzat.  

Lakossági kérelmekre idén eddig hét helyen – Roboz Zoltán, Présház, dr. Hadnagy Albert, Alkotmány, Zöldkert utca, Bródy-köz – bővítették a közvilágítást,energiatakarékos LED-es lámpatesteket szereltek fel a hálózati oszlopokra. Egyhét múlva, július 15. és 19. között éjszakai bejárást terveznek a szakemberek a megyeszékhelyen, ennek célja a közvilágítás üzemelésének felmérése a város egész területén.

Számos helyen a közvilágítási hibák javítását is elvégezte az önkormányzat megbízott és szerződéssel rendelkező partnere. Többek között a Bükk, Munkácsy, Rákóczi, Béri Balogh Ádám, Nagybödő, Csokonai, Bródy Sándor, Barátság, Remete, Muskotály, Dienes Valéria, Munkácsy, Bartina és Újfalussy utcában, illetve a Kadarka és Séd közben, a Garay téren, a Tartsay lakótelepen és a Keselyűsi úton történt meg a rendszer finomhangolása.